benvastgoedbeheer benvastgoed

Westplein

Beschikbaar per direct

Prijs € 1595,-/m excl.
Borg € 1595,-
Aantal slaapkamers 1
Objecttype Appartement
Oppervlakte 80 m²
Interieur Gemeubileerd
Wijk Scheepvaartkwartier
Bouwjaar 1929

Omschrijving

Huur: €1.595,00 excl.
Borg: €1.595,00
Beschikbaar per 1 Oktober 2019
Minimale huurperiode 6 maanden

HET ATLANTIC HUIS ALS THUISHAVEN

Indeling:
Begane grond: Prachtige centrale entree met trappenhuis en lift. Toegang naar de parkeergarage.

4e verdieping: Entree, modern toilet voorzien van zwevend closet en fontein, grote interne berging, woonkamer met moderne keuken voorzien van allerhande inbouwapparatuur, woonkamer, slaapkamer met moderne badkamer voorzien van een inloopdouche en wastafel.
Aparte ruime berging, te bereiken via de algemene hal, voorzien van o.a. wasmachine en voldoende bergruimte.
Vanuit hier is het gezamenlijke terras bereikbaar welke zich ook op de 4e etage bevind.

========================================================================

Het Atlantic huis in het chique en culturele Scheepvaartkwartier is een icoon van Rotterdamse architectuur. De bekende Nederlandse architect Buskens ontwierp het in 1930 als bedrijfsverzamelgebouw. Een primeur voor Nederland.
Dankzij een uniek plan gaat het prominente gebouw nu een tweede leven tegemoet. Het Atlantic huis zal opnieuw de uitstraling van weleer krijgen. De gevel wordt in authentieke staat gerestaureerd. De binnenzijde krijgt een woonfunctie. Het pand met uitzicht op de Veerhaven en de eeuwig stromende Maas herbergt straks 50 woningen. De moderne appartementen en maisonnettes doen volledig recht aan het oorspronkelijke idee van Buskens. Deze krijgen namelijk een zo flexibel mogelijke indeling conform de wensen van de koper. De woningen zijn er in vele verschillende prijsklassen en typen, afhankelijk van de grootte en de ligging. Iedere woning geeft de koper veel woonvrijheid. De woningen kunnen casco, standaard en als maatwerk worden opgeleverd; er kunnen zelfs appartementen worden samengevoegd. Wie weet wordt het Atlantic huis straks uw thuishaven...


HET ATLANTIC HUIS VAN VERSCHILLENDE KANTEN BEKEKEN

Het Atlantic huis kenmerkt zich door de monumentale buitengevels die eenheid uitstralen ondanks de verschillen in het middendeel en de zijvleugels. Diepgevoegde baksteengevels in art decostijl geven het gebouw allure. Zo heeft het zonnige Westplein een weids en statig karakter, is de smallere Westerstraat heel representatief te noemen en is de zijde aan de Houtlaan het rustige deel, meer afgeschermd van de gezellige drukte en levendigheid van de Parklaan, Westplein en Van Vollenhovenstraat die de L-vormige as van de wijk vormen. De grootte van de appartementen loopt gelijk op met de representativiteit van de straten waaraan deze grenzen.

De differentiatie en modulaire indeling van de appartementen is vooral gebaseerd op het karakter van het monument:
- de gelijkmatige opzet rondom het binnenhof met galerij
- de symmetrie rondom de as van het Westplein
- het onderscheid van de verschillende verdiepingen (parkeerkelder, begane grond met winkels en horeca, de hoge (kantoor)verdiepingen, de lagere archiefverdieping)
- de ondiepe kap (gevelbekroning) op platte daken aan het binnenhof.

Op de binnenplaats van de eerste verdieping wordt een gemeenschappelijk terras gecreëerd. Hier geniet u van een ideaal afgeschermd buitengevoel.


LOCATIE: HET SCHEEPVAARTKWARTIER, NOSTALGISCHE PLAATJES EN HIPPE LOCATIES

Het Scheepvaartkwartier heeft alles in zich voor mensen die houden van de dynamiek van een stad én die oog hebben voor historie. Nostalgische plaatjes en hippe locaties gaan er hand in hand. Het is een unieke en rijke Rotterdamse wijk aan de belangrijkste rivier van Nederland.

De Veerhaven, het Westplein en de Parklaan vormen het centrum van het klassieke Scheepvaartkwartier. De statige koopmanshuizen en andere imposante gebouwen die er rond 1900 zijn gebouwd, geven de wijk een eigen gezicht. De goed onderhouden monumenten zijn in gebruik als woningen, kantoren, hippe winkels en uitgaansgelegenheden, zoals beroemde restaurants en uiteenlopende musea.

Het Scheepvaartkwartier behoort tot de top 50 van rijkste wijken in Nederland. Belangrijker is dat de statige buurt aan de Maas dankzij de prachtige architectonische gebouwen en vooral de markante bewoners en ondernemers, een sfeervol karakter heeft. De restauratie van het Atlantic huis draagt daar alleen maar aan bij. De toekomstige bewoners moeten zich als een vis in het water voelen op die bijzondere plek aan de Maas.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak neemt u contact op met +31102040661 of via info@benhousing.nl

Wil je ook als eerste op de hoogte zijn van nieuwe woningen die we aanbieden? Like ons dan nu op Facebook